Salty Doctor

Sůl do koupele pro zklidnění pokožky při ekzému a lupence 

100% NATURAL
100% NATURAL
HANDMADE
HANDMADE
100% VEGAN
100% VEGAN
CRUELTY FREE
CRUELTY FREE

Pokud máte trápení s pokožkou, tahle koupelová sůl je pro vás jako stvořená. Můžete si ji užít prostřednictvím lázně celého těla, nebo jen k namáčení některých částí pokožky. Tedy je vhodná i pro ty z vás, kteří nemají vanu. Má zcela přírodní složení a ekologický skleněný obal s kovovým víčkem, který po jejím spotřebování můžete znovu použít.

Salty Doctor je určená hlavně pro problematickou pokožku s projevy podráždění, ekzémů a lupenky. Obsahuje sůl a bahno z Mrtvého moře, které jsou plné minerálů a známé svými skvělými účinky na tyto kožní problémy, jemně mletý oves v bio kvalitě, mořskou řasu Lithothamnium a směs rostlinných olejů pro zvláčnění pokožky.

Salty Doctor pomáhá od svědění, zmírňuje zarudnutí, celkově pokožku zklidňuje.

Hmotnost/objem: 450 g

339 Kčvč. DPH
Dostupnost:Skladem
icon deliveryDoprava zdarma od 1 500 Kč

Složení a ingredience

sůl z Mrtvého moře, bio jemně mletý oves, prášek z bahna z Mrtvého moře, řasa Lithothamnium, slunečnicový olej, mandlový olej

Inci

Maris Sal, Maris Limus, Avena sativa Kernel Powder, Lithotamnium calcareum Powder, Helianthus annuus Seed Oil, Prunus amygdalus dulcis Oil

Vybrané základní ingredience

Sůl z Mrtvého moře
Sůl z Mrtvého moře
Sůl z Mrtvého moře

Popis

Mrtvém moři již zřejmě každý z vás slyšel nebo četl. Leží v nejnižším místě na Zemi, jeho délka dosahuje 75 km, šířka se pohybuje mezi 6 km až 16 km, hladina je na úrovni kolem – 420m pod hladinou moře.

To však není jediné prvenství, které je Mrtvému moři připisováno, je také nejslanější vodní plochou na světě, resp. vodní nádrží s největším podílem rozpuštěných minerálů na jednotku objemu. Běžně se uvádí, že obsah minerálů v něm dosahuje až 30 %. Pro srovnání – obsah solí ve světových oceánech a mořích se pohybuje v průměru kolem 3,5 %.

Dalším unikátem, který odlišuje Mrtvé moře od ostatních vodních ploch, je skladba solí. Obsah a složení minerálů v soli z Mrtvého moře jsou naprosto odlišné od obsahu a složení v jiných solích (mořských, kamenných), kde převažuje především chlorid sodný. Složení soli z Mrtvého moře je charakteristické vysokým obsahem některých minerálů, především solí hořčíku /MgCl/ - cca 30 % draslíku /KCl/ - cca 22 %. Chlorid sodný /NaCl/ – cca 7%, tvoří již méně podstatnou složku.

Právě tyto minerály tvoří sůl z Mrtvého moře tak jedinečnou a zároveň tak vhodnou pro kosmetické a preventivně léčebné využití k ošetření, udržování a celkovému zlepšování stavu pokožky.


 

Dozvědět se více
Oves setý
Oves setý
Oves setý

Popis

Oves setý je jednoletá rostlina (tráva) pocházejí z Asie. Nyní se pěstuje ve všech oblastech mírného pásu a sbírá se jeho plod i nať. Obsahuje například bílkoviny, vlákninu, sacharidy, škroby, steroly, glykosidy, vitamíny skupiny B, vitamín E, flavonoidy, železo, zinek, mangan, saponiny a kyselinu křemičitou a linolovou. Oves se používá v kosmetice, potravinářství i v doplňcích stravy.

Dozvědět se více
Bahno z Mrtvého moře
Bahno z Mrtvého moře
Bahno z Mrtvého moře

Popis

Bahno získávané z Mrtvého moře, které se nachází stovky metrů pod hladinou oceánu a leží mezi Izraelem a Jordánskem, je přímo stvořené pro péči o pokožku celého těla. Je to díky vysokému obsahu soli, minerálních látek a stopových prvků, jako je například chlorid, hořčík, sodík, bromid, vápník a draslík. Jeho příznivé účinky na pokožku jsou známé už od dob Kleopatry.

Dozvědět se více
Mořská řasa Lithothamnium
Mořská řasa Lithothamnium
Mořská řasa Lithothamnium

Popis

Lithothamnium je mořská řasa rostoucí ve studených vodách Atlantiku. Má růžovou, červenou až temně rudou barvu a je ceněná především pro velký obsah vápníku, jódu, selenu, zinku, hořčíku a železa. Nejčastěji se používá v kosmetice nebo jako doplněk stravy.

Dozvědět se více
Mandlový olej
Mandlový olej
Mandlový olej

Popis

Mandlový olej se získává ze semen rostliny mandloně obecné a je bohatý na minerály (draslík a vápník), kyselinu olejovou a polynenasycenou omega 6 linolovou kyselinu. Mandlový olej je jedním z nejcennějších rostlinných olejů. Obsahuje vitamíny A, E, K a síru. Je velmi lehký, rychle se vstřebává, neucpává póry a svým složení je velmi podobný lidské pokožce.

Dozvědět se více

Související produkty (11)